MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Vojenští lesníci staví na Šumavě speciální budky pro vzácnou vyhynulou sovu

Z české přírody na desítky let zmizela, nyní se vrací. A její návrat do šumavské přírody překvapil i mnohé ornitology. Lesníkům na oplátky pomáhá chr

Post

Dubnové tipy a jeden květnový bonus z Klášterů Český Krumlov

Koncem dubna se v zrekonstruovaném komplexu středověkých klášterů v Českém Krumlově odehraje hned několik zajímavých událostí pro děti i dospělé.

Post

Radní Jihočeského kraje Krák ocenil nejlepší webové stránky Zlatým erbem

Nejlepší webové stránky měst a obcí Jihočeského kraje spolu s nejlepší webovou službou ocenil v úterý 6. března radní Jihočeského kraje Antonín Krák.

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA